Een heel eind op weg :-D - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Een heel eind op weg :-D - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Een heel eind op weg :-D

Door: koenverdaas

Blijf op de hoogte en volg Koen

31 Januari 2012 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik vanaf Eindhoven vertrokken naar London Stansted. Ik kon overal redelijk snel doorlopen en heb nog een uurtje ofzo bij de Gate zitten wachten tot ik het vliegtuig in mocht. Ik had een mooi plekje boven de linkervleugel, zodat ik goed kon zien dat er vlak voor vertrek nog iemand vloeistof over de vleugels kwam spuiten. Dat zal wel een soort anti-vries zijn, aangezien het daarboven zo'n -58 graden is.
De vlucht zelf duurde niet zo lang en ik heb m'n nieuwe fototoestel meteen uit kunnen proberen.

Op Stansted aangekomen ben ik de bus gaan zoeken die mij naar het centrum moest brengen.
Van de automaat werd ik niet veel wijzer, dus maar even een kaartje bij de balie gehaald. Met mijn kaartje naar buiten waar bussen aankomen in zone groen, blauw en rood. Op mijn (oranje) kaartje stond geen nummer of opstapplaats, dus binnen maar weer even gevraagd. Ik moest met de lift naar beneden en het daar maar verder uitzoeken.
Dat ging overigens prima, ik zag de bus net voor me wegrijden, dus wist waar ik 20 minuten later moest zijn.
Eenmaal in de bus zag ik dat ze WiFi hadden. Echt ideaal, want ik moest een uur en drie kwartier in de bus zitten en kon zo nog even Whatsappen en aan het thuisfront doorgeven hoe het ging.

In het centrum aangekomen meteen een kaartje naar het andere vliegveld gekocht. Drie uur na aankomst, zodat ik eventueel nog in de stad rond kon kijken.
Bij het grote busstation hadden ze gelukkig een plekje waar ik mijn tassen tijdelijk kon achterlaten voor een paar pond.

In het centrum van Londen heb ik daarna wat rondgelopen, maar kon in het begin niks noemenswaardigs vinden zonder kaart. Na een tijdje toch wat foto's kunnen maken van de guards bij Buckingham Palace, Westminster, Waterloo place, een hoop standbeelden en monumenten.
In Green park kon je geen 3 minuten lopen zonder dat er een hardloper voorbij kwam, terwijl er, een stukje verderop, in James's Park vogels achter een grond bleven zodat je ze kon voeren. Na ruim anderhalf uur wandelen was het tijd om terug te gaan, maar omdat ik geen goede betaalkaart had om een fiets te huren (eerste 30 min. gratis) moest ik snel terug lopen. Vijf minuten te laat om mijn tassen op te halen, maar ik kreeg gelukkig geen boete. Vervolgens nog een half uur op de bus gewacht die, tot mijn verbazing, géén WiFi had. Hier had ik eigenlijk wel op gerekend, aangezien ze allebei van National Express waren.

Met de bus was ik ook ruim op tijd op het vliegveld. Ik kon wel meteen inchecken en werd nog even gefouilleerd door de douane omdat de metaaldetector afging door mijn schoenen.

Omdat we nog niet konden boarden, heb ik eerst maar een fles water (gratis bij de krant) en vier boeken gekocht. Dit allemaal in m'n tas gepropt en tijd om naar de gate te gaan. Als je daar eenmaal bent is er heen wc meer en ik had ook nog niet gegeten. Er zou eten in het vliegtuig zijn, maar omdat ik pas na 20:10u vloog, begon ik hier wat over te twijfelen.

Eenmaal aan boord was alles super geregeld. 200 films waaruit je kon kiezen, afleveringen van series die we ook in Nederland zien of keuze uit een flink aantal muziekcd's en spelletjes. Na een uur of twee kwamen ze ook met eten langs. Ze reden tegen de knie aan van de man die bij mij in de rij zat en probeerde te slapen, dus die was daar niet zo blij mee.

Ik kreeg een heerlijk viergangenmenu met een pilsje erbij. Gerookte zalm met aardappelsalade, kip met rijst en bonen, een chocoladetoetje en kaas met crackers. Daarna nog koffie of thee voor de liefhebber.

Inmiddels ben ik in Dubai aan het wachten tot we in het vliegtuig naar Brisbane mogen stappen. Ik was hier op aanwijzing van de inlichtingenman door de douane gegaan om mijn bagage te halen, maar toen ik daar eindelijk was, was mijn bagage er niet. Die hoef ik pas in Brisbane op te halen en ik kon dus weer terug via de andere kant van het vliegveld, door de douane en opnieuw inchecken. Ik heb nu wel 2 stempels in mijn paspoort. :-P

Over een half uur vertrekt het vliegtuig, dus zal jullie vanaf daar weer op de hoogte houden! :-D

Groetjes en je hoort binnenkort weer van me.

• 31 Januari 2012 - 06:32

Anke:

Ha broertje,
    Ik dacht dat je in Dubai ook nog best lang moest wachten voor je weer verder kon. Maar dat viel dan gelukkig mee en je hebt jezelf goed bezig gehouden door een extra rondje te lopen :) Hopelijk heb je nu weer zo'n luxe vliegtuig. Succes op school morgen! Xx

• 31 Januari 2012 - 06:49

Sandra Kock:

Goedemorgen Koen, je hebt al een hele reis achter je liggen. Maar het weer daar is wel beter dan hier. Nu nog de laatste stuk van de reis. Succes op school.

• 31 Januari 2012 - 08:08

Anne-Marie:

hoi Koen
    gelukkig gaat het allemaal goed, en je hebt nu in ieder geval iets te lezen.
    Hopelijk krijg je in het hostel ook een goed plekje. Hopelijk zijn de leerlingen gezellige kinderen. Groetjes, xxx

• 31 Januari 2012 - 09:21

Rik:

Hartstikke leuk om je belevenissen te lezen =) Hopelijk kan je wat slapen aangezien je al snel aan de bak mag!
    Groetjes!

• 31 Januari 2012 - 09:46

Joyce:

He Koen,
    Blij te horen dat je reis tot nu toe voorspoedig is verlopen. Je hebt in Londen zelfs nog rond kunnen lopen en al je bussen gehaald. Geef maar toe je wilde gewoon een stempel van Dubai in je paspoort ;)
    Succes nog richting Brisbane en veel succes woensdag!!
    x Joyce

• 31 Januari 2012 - 11:46

Tom:

Zo Koen... de eerste avonturen al beleefd en de wording van een globetrotter is een feit. Het laatste stuk van de reis. Staan in Dubai nog steeds de Porsches in de Tax Free shop? Nou heel veel succes en zien uit naar je volgende verslag. Erg leuk om je bijzonderheden te lezen. Zien ook erg uit naar foto's en filmpjes!
    See you mate...

• 31 Januari 2012 - 16:31

Spap:

Hallo Koen, ondanks een paar hobbels toch al je vliegtuigen gehaald gelukkig.
    Bij de bezochte landen mis ik de vlag van Engeland.Succes en hopenlijk heb je niet te veel last van een jetlag.
    Groeten.

• 31 Januari 2012 - 19:42

Marleen:

Succes met je eerste lessen!

• 31 Januari 2012 - 20:03

Kim Bink:

Jeeej wat een reis zeg! Jij stapt flink wat over! Succes met je eerste werkdag in Brisbane!

• 31 Januari 2012 - 23:01

Dion:

Hey Koen,

Kwam dit tegen op facebook, gaaf hoor! Heel veel plezier daar!

x