The Rivers Run - Reisverslag uit Derwent Bridge, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu The Rivers Run - Reisverslag uit Derwent Bridge, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

The Rivers Run

Blijf op de hoogte en volg Koen

01 September 2012 | Australië, Derwent Bridge

Zaterdag 1-9, Eindpunt: Bronte

Elke zaterdag is er in Hobart een grote markt: Salamanca Market. Op deze dag staan er meer dan 300 marktkramen op Salamanca Place en is er van alles te zien en te koop. Mijn eerste ronde over de markt begon ik toen er nog veel op aan het bouwen waren. Op een plattegrond stonden de vaste bedrijven met hun locatie aangegeven en daarnaast waren er ook genoeg straatmuzikanten en -artiesten te vinden.

Na mijn eerste twee rondjes (en wat souvenirs) ben ik naar de Women Factory (oude vrouwengevangenis) gegaan om een kijkje te nemen. Hier werden, zoals de naam al aangeeft, alleen de vrouwen heengebracht om te werken. Veel meer van het gebouw dan een paar muren en een binnenplaats was er niet te zien. Terwijl ik de uitleg en gedenkplaten aan het lezen was, werd er voor twee andere gasten een voordracht gedaan. Een vrouw speelde de veroordeelde en een man de gevangenisbewaarder, compleet met kostuums e.d. uit die tijd.

Daarna was het weer wat tijd voor natuur i.p.v. cultuur, dus ben ik naar de top van Mount Wellington gegaan. Zowel tijdens de klim als aan de top was het genieten van het natuurschoon en hoe dichter je bij de top kwam, hoe meer sneeuw er lag.

Inmiddels had ik wat nagedacht en hulp gekregen over het soort cadeautje dat ik wilde kopen en ben ik nog even naar Salamanca Market teruggereden. Dit had ik beter niet kunnen doen, want toen ik terug bij de auto kwam zat er bij de camper (en alle andere auto's in de rij) een boete van $100 onder de ruitenwisser. Ik had het bordje over het hoofd gezien dat hier op zaterdag een stopverbod geldt en had er niet zo goed op gelet omdat er net een andere auto plaats voor me maakte en ik blij was dat ik een plekje had kunnen vinden. Een uur later was prima geweest, maar helaas was er nu minder geld over voor de cadeautjes voor alle anderen.

Omdat ik van de boete niet echt vrolijk werd, ben ik maar snel uit Hobart weggegaan en ben ik naar één van de vele National Parks geweest die Tasmanië rijk is. In Mt Field had je de bekende Russell Falls die ik heb bekeken en omdat ik toch in de buurt was ben ik maar meteen doorgelopen naar Horseshoe Falls en de Tall Tree Walk die daar in de buurt waren. Inmiddels was het ook hier donker geworden en kwamen de dieren weer tevoorschijn. Vooral veel pademelons en wallabies in dit geval, want ik heb hier geen tasmaanse duivels of kangoeroes gehoord en gezien.

Na de wandeling ben ik doorgereden tot vlakbij de weg die door de volgende nationale parken loopt: Walls of Jerusalem NP, FranklinGordon Wild Rivers NP, Cradle Mountain Lake St Clair NP. Vlak naast deze weg had je een meer bij Derwent Bridge waar ik de camper heb geparkeerd. Ook hier heb ik weer heerlijk geslapen, terwijl de temperatuur buiten tot onder het vriespunt daalde.

• 12 September 2012 - 06:55

Anke:

Alweer een boete... Zo hou je idd geen geld meer over.

• 12 September 2012 - 20:04

Haha volgens mij hou je niet veel geld over Koen :P Welcome back!! :D