Reisverslag van Thijs en Koen – dag 12 - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Reisverslag van Thijs en Koen – dag 12 - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Reisverslag van Thijs en Koen – dag 12

Blijf op de hoogte en volg Koen

30 Juli 2012 | Australië, Brisbane

Toen we wakker werden in de auto, waren er om ons heen mensen aan het werk en bouwhekken aan het verzetten en dergelijke. Toen zijn we maar snel richting de supermarkt gereden om boodschappen te gaan doen. Nu waren we beter voorbereid en namen we een tas mee om de zware spullen in te doen. Alles in de auto geladen en naar de botanische tuinen gegaan. We konden daar eerst mee met een tour door de tuin in een busje en naderhand met een gids te voet de tuin door. Erg mooi en interessant. Ook zijn we hier nog even naar de bibliotheek geweest om te internetten. Helaas is het nog steeds niet gelukt om de foto’s op internet te krijgen.

We zijn terug gegaan naar het centrum en daar bij de “XXXX Brewery” een tour geboekt, helaas moesten we net te laat voor die van 3 uur dus moesten we nog een uur wachten. We zijn ondertussen gaan inchecken bij het hostel waarna we mooi op tijd terug waren voor de rondleiding door de brouwerij. Het was een interessante rondleiding en het leukste was nog dat we na de tour vier glazen bier mochten proeven. Toen we na de rondleiding de eerste aan het proeven waren, vroeg er iemand of hij erbij mocht komen zitten. Het was een Ier die vanuit Cairns de oostkust aan het bezoeken was (richting het zuiden dus). Omdat we naast het rugbystadion zaten kwamen we op het idee om ook naar de wedstrijd te gaan kijken. De wedstrijd begon rond 6:00-6:30, dus hadden we nog een kwartiertje na het bierproeven om met z’n drieën naar de rugbywedstrijd in het Suncorp Stadium te gaan. Brisbane Broncos speelde tegen de Eels en elke keer als de thuisploeg scoorde werd er vuurwerk afgestoken en reed er een vrouw op een paard rond het veld. We besloten dat we voor de Broncos waren maar helaas hebben ze verloren.

Na de wedstrijd zijn we naar het hostel gelopen en daar zijn we weer even achter de computer gekropen. Hier hebben we onze tour in Hobbiton geboekt, waar we straks in Nieuw-Zeeland naar toe gaan. We sliepen op een kamer met acht stapelbedden maar met ons erbij waren er totaal maar acht bedden bezet.