Reisverslag van Thijs en Koen – dag 14 - Reisverslag uit Rockhampton, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Reisverslag van Thijs en Koen – dag 14 - Reisverslag uit Rockhampton, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Reisverslag van Thijs en Koen – dag 14

Blijf op de hoogte en volg Koen

01 Augustus 2012 | Australië, Rockhampton

De rumdistilleerderij van Bundaberg ging om 10:00u pas open, dus konden we de wekker om 9 uur zetten. Om tien uur waren we bij Bundy’s en hier hebben we eerst zelf in een soort museum rondgelopen voor we om 11:00u met de tour mee konden.

Omdat alles zo veilig mogelijk moet verlopen en er in de geschiedenis al twee keer een grote brand is geweest, moesten we alles inleveren waar een batterij in zat. Alle horloges, telefoons, autosleutels, enz. werden in een kast opgeborgen en deze werd afgesloten. In de fabriek wordt namelijk gewerkt met hoge alcoholpercentages/-concentraties en als er op het verkeerde moment een batterij vonkt kan de hele fabriek veranderen in een grote vuurbal. De rondleiding werd gegeven door 2 vrouwen die alles op een leuke manier brachten. En ook lieten ze de mensen actief meedoen, doordat je elke keer als het leuk was je HAZAA!! moest roepen en bij iets wat niet klopte POPPYCOCK!!

Na de rondleiding mochten we ook hier weer van het eindproduct proeven. Je kon kiezen uit verschillende variaties Bundaberg, waarvan er een aantal niet in de winkels te krijgen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een rum met koffie, chocolade, vanille en caramelsmaak of een rum die langer in het vat had gezeten of voor een bijzondere gelegenheid was gemaakt. De Bundaberg Rum met Bundaberg Ginger Beer was inderdaad een goede keuze Marleen, bedankt voor de tip.

Na de rum geproefd te hebben zijn we door gereden naar de Town of 1770 waar echter niet zoveel te doen was dus we zijn maar snel weer verder gereden..

We zijn bij het hostel YHA Rockhampton gaan slapen en hebben daar eten gekookt en ook gelijk voor de volgende dag.