Er is er een jarig... - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Er is er een jarig... - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Er is er een jarig...

Door: koenverdaas

Blijf op de hoogte en volg Koen

09 Februari 2012 | Australië, Brisbane

Na de eerste week in Australië volgde mijn tweede werkdag. Na heel wat avonturen kwam ik aan op de Duyfkenschool. (Ik zal nu niet alles typen, anders heb ik straks thuis niets nieuws meer te vertellen ;-) )
Ik was met de fiets naar de Duyfkenschool gegaan en kwam, na een hoop omwegen en een enorme stortbui die binnen een paar minuten alle straten blank had gezet, drijfnat op school aan.
Deze keer had ik wel 5 leerlingen. Twee Belgische broertjes (groep 6 en 8), Twee meiden in groep 6 en nog een jongen in groep 8.
Over een paar weken gaat de juf van groep 3 weg, waardoor de klassen wat opschuiven. Ik krijg er dan 5 leerlingen van groep 5 bij.

Vanaf school ben ik met een collega, Bianca, teruggelopen naar het hostel. Daar leerden we ook twee duitse jongens kennen, waarvan er toevallig één jarig was. Hij wilde dit in de stad gaan vieren en was op zoek naar een (nacht)club om heen te gaan.

Uiteindelijk ontvouwde het idee zich om naar een striptent te gaan om onze verjaardagen te vieren. Ik had eerst niet zo'n zin om te gaan, maar omdat ik al een aantal dagen niet meer weg was geweest en je je verjaardag toch niet zomaar over moet slaan ben ik toch met de twee Duitsers op pad gegaan. De groep Franse jongens die ook mee zo gaan hebben we niet meer gezien, dus gingen we met drieën op pad.

Bij de ingang kon je kiezen om de entreeprijs te betalen of in plaats daarvan een lapdance te kopen. Ik had weinig zin om daar veel geld voor uit te geven, dus alleen de jarige Duitser, Patrick, kocht een lapdance.

Binnen hebben we wat zitten kletsen, kijken en een paar potjes gepoold. Rond half twee hadden we het allemaal wel gezien daar. De danseressen hadden inmiddels ook genoeg (of teveel) gedronken en we hebben de avond afgesloten in de Down Under Bar. De enige bar waarvan ik wist dat we om twee uur nog wel naar binnen zouden kunnen.

Toen we daar een tijdje waren zag ik dat ze op televisie Aussie rules, Australian Football, aan het spelen waren. Echt een gave sport om te zien!

Terug in het hostel aangekomen heb ik mijn telefoon weer in elkaar gezet omdat ik deze als wekker wilde gebruiken. Mijn telefoon was 's middags in de hoosbui ook drijfnat geworden en werkte niet goed meer. Toen ik hem op school had laten drogen en weer in elkaar zette ging hij telkens naar de 'fototoestel-modus' en 's avonds dacht mijn telefoon dat het pas 8 februari 22u was. Telefoon bijgezet, wekker voor de zekerheid bijgewerkt zodat hij op woensdag én donderdag af zou lopen... Maar helaas... ik werd pas wakker toen ik 's ochtends een telefoontje uit Nederland kreeg waar ik was.

Verder heb ik een goede verjaardag gehad. Het alleen geen productieve dag, want vanaf een uur of 1 ging mijn telefoon helemaal niet meer aan.

Als avondeten heb ik met wat rijst, paprika, tonijn en een kilo worsten een heerlijke maaltijd klaargemaakt waar ik zeker nog een dag langer mee kon doen (als ik het in ieder geval goed kon houden). Rond 20u / 20.30u was ik met alles klaar en kon ik gaan eten.

Bedankt voor al jullie berichtjes via Skype, Facebook, Whatsapp, telefoon ('s ochtends), SMS en natuurlijk deze site.

• 09 Februari 2012 - 11:48

Nippel:

Hartelijk gefeliciteerd met je vejaardag we drinken hier wel en paar pilsjes geniet van je jaartje extra

• 09 Februari 2012 - 11:48

Roeland:

Hey Koen,
    Nog proficiat

• 09 Februari 2012 - 12:06

Joyce:

Ha Koen, dan ook nog maar via deze weg: Gefeliciteerd!!

• 09 Februari 2012 - 12:08

Vivian:

Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Maak er nog een gezellige dag van... ( alleen terwijl ik dit typ bedenk ik me dat je daar in Australië alweer jarig bent geweest.... ) haha nou hopelijk heb je een leuke dag gehad!

• 09 Februari 2012 - 12:29

Tom En Melanie:

Vanuit koud en wit Nederland de felicitaties!!! Ja scheelt 40 graden als je je verjaardag hier had gevierd. Kiezen tussen een bezwete lapdance en een koude ijsduik!

Groetjes en geniet ze!

• 09 Februari 2012 - 12:48

D'n Buiks:

Hey koen,

Van harte proficiat met je verjaardag. Leuk om te lezen dat het, op wat regen na, goed gaat daaro.

Geniet ervan en werk ze.

Groeten

• 09 Februari 2012 - 13:37

Karin:

Hallo die Koen
    VAN HARTE GELUKGEWENST met je verjaardag. zal er zeker eentje op drinken om op je gezondheid te proosten.ik heb vanmorgen geprobeerd om je een smsje te sturen,maar weet nu dus niet of het is aangekomen bij je natte telefoon. maar goed, ben je zeker niet vergeten hoor,ook al ben je ver weg.
    succes met je werk en met werk zoeken. en ik kijk al weer uit naar je volgende verslag.groetjes van je tantetje

• 09 Februari 2012 - 15:03

Truus En Peter:

Hoi Koen van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wij drinken hier wel een borreltje op je verjaardag.
    Groeten Truus en Peter

• 09 Februari 2012 - 17:11

Evelien:

Van harte met je verjaardag! Geniet ervan in australie, maar zo te lezen komt dat helemaal in orde ;-)

• 09 Februari 2012 - 18:36

Kees En Magda :

He Koen,

Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Leuk om je verslagen te lezen.
    Verder wensen we je een mooie tijd in Australie".

• 09 Februari 2012 - 19:42

Suzan Jansen:

He Koen,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

x Suzan

• 09 Februari 2012 - 19:59

Anne-Marie:

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. En nog vele gezonde jaren erbij. Een bijzondere verjaardag aan de andere kant van de wereld. Maar het lijkt me ook wel vreemd, zo zonder je familie en vrienden.
    Maak er iets moois van Koen.

• 09 Februari 2012 - 20:11

Wies En Ad:

hallo Jarige,
    Van harte Gefeliciteerd !
    En veel plezier,als ik je mail zo lees
    is het echt niet saai daar,dus het komt wel goed volgens ons.
    Succes met al je ondernemingen,en bedankt voor je reisverslagen, heel leuk !
    Groeten van Wies en mij.

• 10 Februari 2012 - 07:55

Mark En Tamara:

Hoi Koen!

Als eerste onze excuses voor de late reactie. Bij deze nog van harte gefeliciteerd en geniet er nog van!

Groetjes Mark en Tamara

• 10 Februari 2012 - 11:56

Tjeerd:

Hi Koen

Dagje te laat maar alsnog gefeliciteerd!!

• 13 Februari 2012 - 13:45

Frank Klaassen:

Ha Koen,
    Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! (Ik kom zelf net thuis van vakantie)
    Goed om te lezen dat je je goed vermaakt daar en dat het allemaal goed gaat. Je verhalen geven een goed en compleet beeld van hoe het daar gaat.

Groeten, Frank