Het museum, de was doen en naar het zwembad 8)
Door: koenverdaas
Blijf op de hoogte en volg Koen
11 Februari 2012 | Australië, Brisbane
Ik begin bij 10 februari, de dag na mijn verjaardag (Terwijl mijn verjaardag in Nederland nog niet voorbij is. Mijn telefoon en camera werkten al een paar dagen niet goed meer, dus die moesten eerst een flinke tijd goed drogen. Daarnaast is er de hele dag geen internet in het hostel. Het was de dag ervoor ook al een paar uur weggevallen, maar ’s avonds werkte het weer. Vandaag was dat niet het geval, om op internet te kunnen moest ik naar de bibliotheek of een reisbureau, waar ze je allerlei reisjes proberen te verkopen.
Voordat ik de stad in ging was het eerst tijd om de was te gaan doen. Internet werkte niet goed dus ik had er alle tijd voor. Omdat het gebruik van de wasmachine ($4), waspoeder ($2) en de droger ($4) nogal duur was, heb ik al mijn kleren met de hand gewassen. Ik had de hoeveelheid waspoeder (die ik een paar dagen eerder had gekocht in de supermarkt) wellicht wat te ruim genomen in verhouding met de hoeveelheid water die in de wasbak paste.
Na de kleren een aantal keer uitgespoeld te hebben, was het tijd om ze uit te wringen en aan de waslijn te hangen. Hier was het even goed zoeken naar genoeg plaats, en ik zag al snel dat ik niet alles bij elkaar in de buurt kon ophangen.
Toen ik de laatste dingen op aan het hangen was werd ik gebeld door het fitnessbedrijf waarvan ik een tegoedbon van 3 dagen gratis fitness had gevonden op internet een tijdje geleden. Ik heb met hem afgesproken dat ik de middag erna (om 3:00 pm) langs zou komen omdat ik geïnteresseerd was in het zwembad waar ik baantjes kon trekken.
Een paar uur in de oplader en het fototoestel was warm genoeg geworden om van binnen te drogen. In de bibliotheek heb ik van internet gebruik gemaakt om mijn mailtjes te lezen en er een aantal te beantwoorden. Toen het bijna vijf uur was, besloot ik nog even naar het museum te gaan. Naast de bibliotheek staan verschillende musea, waar je gratis rond mag kijken. Zo heb je een museum speciaal voor moderne kunst en een gewoon museum met allerlei verschillende kunstwerken. In dit laatste museum had ik van buitenaf al wat mooie waterpartijen gezien die me nieuwsgierig hadden gemaakt. Toen ik het museum binnen wilde lopen, gebaarde de portier dat het museum ging sluiten. Helaas was ik dus te laat, maar ik heb van buitenaf nog wel een paar foto’s gemaakt.
Toen ik bijna terug bij het hostel was, zag ik een busje staan met tekeningen en Nederlandse teksten erop. Een herinnering om zelf ook een auto te gaan zoeken, die ik net als een extra baantje nog niet had gevonden.
Nadat ik het eten van gisteren op had gewarmd, ben ik nog even in de bar van het hostel gaan kijken. Daar zou vanavond een topless serveerster rondlopen en ik had gehoord dat ik dat niet mocht missen. Na negen uur zagen we een onbekende serveerster achter de bar, die even later in haar ondergoed shotjes aan het inschenken was. Terwijl ik van mijn biertje aan het genieten was, kwam ik ook nog in gesprek met een Nederlandse jongen en heb ik een potje getafelvoetbald. Het was vrij donker binnen en het tafelvoetbal ging niet geweldig, maar het was toch een prima avond. Rond half 10 had de serveerster inderdaad haar beha achter de bar weggelegd en liep ze voor $2 shotjes te verkopen (ik weet niet precies wat er in deze “cowboys” zat, maar in ieder geval baileys).
Daarna heb ik nog wat in bed liggen lezen. De samenstelling van de slaapzaal verandert continue, maar ik had al wel een aantal mensen leren kennen. De volgende ochtend op tijd weer uit bed.
11-2-12
Vandaag had ik de afspraak staan voor het zwembad in Bardon. Daarvoor kon ik ook nog mooi even terug naar het museum, zodat ik daar ook nog iets van de binnenkant had gezien.
In het museum moest ik mijn rugzak bij de ingang afgeven en kon ik op mijn gemak door alle zalen wandelen. Ik had mijn fotocamera in mijn zak zitten en omdat deze inmiddels weer werkte heb ik hier en daar ook wat foto’s kunnen maken.
Vlak bij het museum was ook een locatie die ‘The Edge’ wordt genoemd. Hier staat alles in het teken van de techniek. Je kunt hier gebruik maken van een Mac met programma’s voor het bewerken van audio, video en plaatjes. Ook worden er hier lezingen gehouden.
Helaas moest je deze wel vantevoren reserveren en was alles voor de komende paar dagen al volgeboekt.
Op weg terug naar het hostel zag ik een leguaan op het terras zitten. Hij bleef netjes stil zitten zodat hij goed op de foto stond. In het park waren mensen aan het barbecueën op de supergrote barbecues die daar altijd staan. Tijd om zelf even snel wat te eten en naar Bardon te gaan.
Om in Bardon te komen, moest ik een paar uur lopen, of met de bus meerijden. Ik heb een kortingskaart voor het openbaar vervoer in Brisbane gekocht. Het is vergelijkbaar met de OVchipkaart want je moet je telkens in- en uitchecken. In de daluren krijg je ook nog wat extra korting.
Via het informatiecentrum had ik alles te horen gekregen over de busreis en hoe ik daarna moest lopen. Eenmaal met de bus in Bardon aangekomen, heb ik nog een kwartiertje gewandeld naar het fitnesscentrum. Het was hier erg heuvelachtig en er zaten overal hele grote spinnen. Uitkijken dus dat ik niet door alle spinnenwebben liep.
Eenmaal bij het zwembad en fitnesscentrum aangekomen zag ik dat er buiten geen 25meterbad was, maar een zwembad van een meter of 8, 9 lang. Ook was Josh, de man waar ik mee had gesproken, niet aanwezig. Ik heb mezelf ingetekend, gezegd dat ik een 3 day free trial had en ben naar het zwembad gelopen. Daar heb ik wat gezwommen en mijn slagen geoefend, maar behalve dat het bad te klein was, waren er ook kleine kinderen in aan het spelen waarvoor ik moest uitkijken. Lekker verfrissend, maar toch niet voor herhaling vatbaar.
Na een flinke tijd zwemmen, opdrogen en wat rennen op de loopband heb ik op de bus gewacht die me terug naar het centrum van Brisbane bracht. Er was nog steeds genoeg eten over van de rijstmaaltijd, dus die heb ik vandaag maar opgemaakt.
Toen ik klaar was met eten wilde ik alvast mijn kleren gaan inpakken, maar omdat ze toch nog een beetje klam waren, heb ik toch nog even alles staan strijken. Ik had eerst niet het idee dat het veel hielp, maar uiteindelijk waren mijn kleren wel allemaal droog en gladgestreken.
’s Avonds heb ik nog even naar Rocky gekeken in de bioscoopzaal van het hostel. Daarna heb ik mijn tas helemaal ingepakt voor het vertrek van morgen en ben ik op tijd gaan slapen.
13 Februari 2012 - 11:55
Elin:
hallo ome koen, ik heb samen met oma naar je verhaaltje en de foto"s
gekeken. Waarom moeten wij altijd een paar dagen wachten op een nieuw verhaaltje en dan stuur je er 3 tegelijk? Maar ik luister wel goed als oma ze voorleest. Dikke kus van Elin -
13 Februari 2012 - 20:09
Thijs:
Had je niet beter in het museum kunnen gaan zwemmen? Daar was water genoeg zo te zien en lekker rustig :)