Reisverslag van Thijs en Koen – dag 1 - Reisverslag uit Bondi, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Reisverslag van Thijs en Koen – dag 1 - Reisverslag uit Bondi, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Reisverslag van Thijs en Koen – dag 1

Door: koenverdaas

Blijf op de hoogte en volg Koen

19 Juli 2012 | Australië, Bondi

Thijs zou om 7:45u landen, dus ik was ruim op tijd opgestaan om hem op te halen. De vlucht van Thijs had echter een flinke vertraging, waardoor hij pas om 9:45u belde dat hij door de douane heen was en ik hem kon komen ophalen. Vanaf toen ging het lekker snel, ik reed naar de “Arrivals” en 10 minuten na het telefoontje zat Thijs al in onze camper.

Daarna zijn we het busje gaan parkeren en zijn we weer naar het Hostel gelopen om met Muts nog een dagje van Sydney te genieten. Hij wilde nog souvenirs kopen voordat hij naar huis ging en wij hadden het Opera House nog niet gezien. We zijn wat door de stad en langs het water gaan wandelen en in de souvenirwinkeltjes kwamen we er al snel achter dat het operagebouw uit twee (of drie) afzonderlijke gebouwtjes bestaat. Dat moesten we natuurlijk ook nog even in het echt bekijken.
Het gebouw hadden we op zich best snel gezien en wat we vanaf de buitenkant konden zien was niet echt spectaculair.

Na het operagebouw zijn we langs de Chinese tuinen gelopen en hebben we een terrasje opgezocht. Er stond geen muur om de tuinen heen, dus konden we zonder te betalen toch zien dat het er best mooi uitzag.
Op de terugweg zijn we langs verschillende hoge gebouwen gelopen en omdat we ons afvroegen hoe het zou zijn om van zo’n 134 meter (dat is de hoogte van onze geplande Bungee in Nieuw-Zeeland) naar beneden te kijken. In een gebouw met flink wat verdiepingen hebben we gebruikgemaakt van de Australische vriendelijkheid. Op de 33e verdieping hebben we naar beneden gekeken en aan de baliemedewerkster verteld dat we in Nieuw-Zeeland in Queenstown willen gaan bungeejumpen van 134m, maar ze kon ons niet vertellen hoe hoog we op dat moment zaten. Ze kwam zelf ook uit Nieuw-Zeeland en ze vertelde dat we nog hoger konden als we wilden. Op de 47e verdieping zat een restaurant, alleen konden we daar zonder pasje niet naartoe. Op de 48e verdieping hebben we even een foto gemaakt en op de 45e verdieping hebben we nog even wat rondgekeken tot daar een business meeting begon.
Omdat het al bijna 4 uur was wilden we ook nog kijken of we mijn fotocamera op konden gaan halen, maar toen we langs het hostel en naar de auto waren gegaan, was het eigenlijk al te laat om de camera die dag nog op te halen. We zijn toen maar naar Bondi gereden om daar een gezellig barretje te zoeken en boodschappen te doen.

In Bondi aangekomen hebben we een tijdje rondgereden om een parkeerplaats te vinden in de buurt van een supermarkt en het metrostation, zodat Muts weer naar zijn hostel terug kon komen. Bij de supermarkt hadden we bedacht dat we alleen de spullen gingen halen die niet in de koelkast hoefden, zodat we de dag erna de rest konden halen. Uiteindelijk hadden we een volle winkelwagen, waarvan we de inhoud in plastic tasjes naar de camper moesten dragen. Gelukkig was het maar 10-15 minuten lopen en konden we het zo verdelen dat iedereen een kilo of 5 in elke hand droeg.

Na het boodschappen doen zijn we op zoek gegaan naar een café, maar op de plattegrond stond aangegeven dat er binnen 5 minuten loopafstand maar 1 bar en 1 club waren. Die bar was vlakbij, maar die leek dicht te zijn. Bij nadere inspectie was hij wel open, maar was er niemand aanwezig.

Een eind verder zagen we twee Ierse pubs. In eerste instantie zeiden Muts en ik dat we niet zo’n zin in Guinness hadden, maar omdat Thijs dit wel lekker vindt en ze daar natuurlijk ook ander drinken hebben zijn we toch een pub binnengegaan. De gezelligste Irish Pub in Australië van 2011 en na ons eerste drankje zagen we dat je voor $0,- een steak of schnitzel kon krijgen. Het enige wat je hiervoor hoefde te doen was wat drinken erbij te bestellen. Dit was een hele gezellige kroeg en na het eten zijn we bij het optreden van Bacon & Cabbage gaan zitten, die er met gitaar, viool en een flinke dosis humor een geweldige sfeer in wisten te brengen.

Toen we uit het café kwamen zijn we naar de plaats gelopen waar onze auto geparkeerd stond. Omdat dit midden in een woonwijk was, moesten we natuurlijk wel rustig doen en was er geen toilet in de buurt. Gelukkig was dat geen probleem en konden we lekker slapen in de camper. Ook Thijs had deze eerste nacht goed geslapen.

• 22 Juli 2012 - 12:37

Anke:

Volgens mij missen we een deel... Wat werd er als toilet gebruikt?

• 22 Juli 2012 - 12:39

Anne-marie:

dat is goedkoop eten in zo'n ierse pub, of is het drinken dan extra duur?
    groetjes mama