Reisverslag van Thijs en Koen – dag 3
Blijf op de hoogte en volg Koen
21 Juli 2012 | Australië, Wangaratta
In Canberra zijn we eerst naar de Nationale Munt gegaan, waar we eerst even zelf rond hebben gekeken. Na een klein kwartiertje startte er een rondleiding waar we meegelopen hebben. Een paar minuten voor tijd waren we nog de enigen die zich hadden verzameld, maar al snel werd het een groep van een man of 20. We kregen van alles te horen over de eerste munten in Australië, die uit Engeland, Spanje en Nederland kwamen. Ook zijn we meer te weten gekomen over het maken en vervalsen van munten, misdrukken en bijzondere munten (bijvoorbeeld met kleur of verschillende soorten metaal). Omdat het zaterdag was waren er geen mensen aan het werk (op de mensen van de gift shop en tour na). Toen de rondleiding was afgelopen, hebben we nog wat zeldzame (en erg waardevolle) munten gezien en een eigen munt geslagen.
Daarna gingen, via de Nederlandse ambassade, naar het oude parlementsgebouw geweest waar een 81 meter hoge vlaggenmast stond. Gelukkig konden we daar ook onze bus parkeren omdat er een parkeerplaats was voor hoge auto’s en bussen. Dat is ook wel nodig, want onze bus is 2,80 meter hoog.
Na deze culturele hoogstandjes zijn we verder gereden richting Melbourne. Toen het donker begon te worden hebben we een rustplaats gezocht en hebben we een parkeerplaats gevonden met een toilet en barbecue. Op deze barbecue zijn we ons eten gaan klaarmaken, maar omdat het water niet wilde koken hebben we in de bus verder gekookt.
Na het eten hebben we nog een potje gekaart en daarna zijn we gaan slapen.
24 Juli 2012 - 10:04
Elin:
Hoi ome Koen en ome Thijs,
hebben jullie je zelf geslagen munten ook meegekregen, want daar ben ik wel benieuwd naar. Ik heb nog nooit ander geld gezien dan de euro. (Papa heeft wel andere munten, maar die heb ik nog nooit bekeken ;-))