Reisverslag van Thijs en Koen – dag 7
Blijf op de hoogte en volg Koen
25 Juli 2012 | Australië, Port Augusta
Nu begon de lange reis richting Uluru, zo’n 1600km naar het midden van Australië. We hebben hier 1,5 dag de tijd voor, dus het word doorrijden. Het zijn hier veel kilometers rijden zonder veel tegen te komen. Geen mooie kustlijnen meer maar hiervoor in de plaats wel mooie bergen en grote meren waar we langs rijden. Het was ook raar opkijken toen de navigatie aangaf: “neem over 1023km de volgende afslag”.
Naast de snelweg loopt er ook nog een spoor waar hele lange treinen op staan, deze kunnen wel een paar kilometer lang zijn. Toen we voor de spoorwegovergang moesten wachten zagen we dat het gebruikelijk is om uit te stappen omdat het dus heel erg lang kan duren voordat de trein voorbij is. Gelukkig duurde het voor ons niet lang voordat we verder konden rijden. Niet alleen de treinen zijn hier lang, maar ook de vrachtwagens kunnen hier erg lang zijn. Ze worden hier “Road Trains” genoemd en hebben soms wel 4 of 5 opleggers bij zodat ze 50 meter lang kunnen worden. ’S Nachts lijken het net de kerstvrachtwagens van Coca-cola met alle lichtjes erop.
We zitten echt in “the middle of nowhere” want zelfs onze telefoons hebben geen bereik meer. Er zijn ook bijna geen auto’s op de weg en zeker ’s avonds niet. Maar het blijft hier erg goed opletten in het donker of dat er geen beesten op de weg lopen. We reden achter een vrachtwagen en een auto toen we ineens over een dode kangoeroe heen reden. Naderhand zagen we nog een woestijnvos of coyote oversteken en veel kadavers langs de kant van de weg liggen.
Toen we de rustplaats langs de snelweg opreden zagen we ook nog een dode kangoeroe liggen. Je moet er niet aan denken om tegen zo’n beest aan te rijden. De rust plaats was zo’n 70km voor Glendambo, en er was alleen een afdak met een regenwater-opvangbak en een infobord waar we zaten. Weer ff gegeten en weer op tijd gaan slapen onder een hele mooie heldere sterrenhemel met superveel sterren.
28 Juli 2012 - 10:49
Anke:
Hebben jullie ook foto's gemaakt van de treinen en de lange vrachtwagens?