Reisverslag van Thijs en Koen – dag 21
Blijf op de hoogte en volg Koen
08 Augustus 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington
Na de bagage ophalen, moesten we nog door de douane om een stempel te halen. Koen zijn schoenen werden nog even schoongemaakt door de man van de ‘customs’ en ook mocht hij zijn hakbijl en machete uit zijn tas halen en vertellen waarom hij die had.
Bij de infobalie kregen we een gratis nummer van onze autoverhuurmaatschappij, waarbij je kan aangeven dat je van het vliegveld opgehaald wil worden. Het bedrijf ging pas om 8:00 uur open dus moesten we nog een uur wachten voordat er opgenomen werd. Ondertussen hebben we een voedselpakket bij de Mac Donalds gehaald met een warme chocomel en een koffie als ontbijt.
Het busje dat ons op zou komen halen zou er binnen 10-15 minuten zijn, dus toen er na een half uur nog geen busje was, begonnen we te twijfelen of we wel op de goede plek stonden te wachten. Een extra telefoontje en weer tien minuten wachten later, werden we opgehaald door een Duitse chauffeuse die ons naar het kantoor bracht.
Na de camper verzekerd te hebben tegen schade aan de voorruit en voor twee klapbanden, hebben we een set sneeuwkettingen gehuurd en de bus op schade gecontroleerd. Nu konden we samen met Jane en James als gids (van tourism radio) met de camper op pad. Op de radio was naast de uitgebreide, op GPS werkende informatie, ook easy listening music tijdens onze rondreis in Nieuw Zeeland.
Omdat het huren van de camper wat meer tijd gekost had dan dat in onze planning stond was het snel door rijden naar Matamata. Hier hadden we een tour geboekt door de filmset van Lord of the Rings, ook wel Hobitton genoemd. We waren een half uur voor de rondleiding begon op plaats van bestemming, dus mooi op tijd. Met een bus reden we door de schapenweiden en kwamen we uit bij de filmlocatie van het hobbit-dorp. Met de groep kregen we van onze gids uitgebreide informatie tijdens de wandeling door het dorp. Helaas was het weer deze keer wat minder en kregen we allemaal een paraplu te leen. Ondanks de regen hebben we toch veel mooie foto’s gemaakt en alles van dichtbij kunnen zien. In het winkeltje bij de set hebben we twee flesjes SobeRing Thought-bier gekocht die we hebben bewaard voor op een speciaal moment op te drinken.
We zijn doorgereden naar het zuiden en hebben bij de Mac Donalds geprobeerd om de ferry te boeken. Dat lukte ook deze keer niet, omdat we niet uit Nieuw Zeeland of het Verenigd Koninkrijk komen. Dus maar doorgereden en rond 11 uur ’s avonds kwamen we bij de ferry in Wellington aan en konden we ter plaatse nog boeken voor de tocht van 2:30 uur. Nadat we hadden betaald, kregen we drie gekleurde staafjes om achter de voorruit te leggen. Twee zwarte en een rode, die we als ticket moesten gebruiken. Voordat we om 1:30 uur aan boord mochten, konden we nog even in onze camper slapen.