Reisverslag van Thijs en Koen – dag 23
Blijf op de hoogte en volg Koen
10 Augustus 2012 | Nieuw Zeeland, Waiau
Eigenlijk gingen we er allebei vanuit dat we onze broek heel de week aan konden en heeft Thijs ook nog maar één paar schoenen. Maar dat mocht de pret niet drukken het was in ieder geval weer goed weer want het zonnetje scheen. We moesten op tijd weer terug zijn bij de informatiebalie om te kijken of iemand zich gemeld had voor de helikoptervlucht. Helaas was dit niet het geval en konden we het aanwezige spaanse stelletje ook niet overhalen om mee te gaan. Toen zijn we doorgereden naar de helikopterbasis waar misschien wel iemand zich gemeld had. Dit was niet zo maar gelukkig kwamen er net na ons een Frans stelletje binnen wat misschien ook een vlucht wilde maken. Na wat overleg kozen ze voor de langere vlucht van 40 minuten en hiermee stemde wij natuurlijk gelijk in.
Uiteindelijk mochten we beide apart met een lesvlucht mee vliegen en de walvissen gaan spotten. Ideaal dus, een vlucht met twee piloten en alleen ons twee erbij, op zoek naar walvissen. Na er twee van dichtbij gezien te hebben gingen we als extraatje nog landen boven op een berg waarna we weer terug vlogen naar de basis.
Na de indrukwekkende vlucht zijn we naar Hanmer Springs in de Zuidelijke Alpen gereden. Hier is een skigebied maar helaas was deze door het slechte weer gesloten. We zijn daarom terug gereden naar het skigebied Mount Lyford en hebben daar de camping opgezocht, zodat we de volgende dag de berg op konden. Op de camping hebben we gekookt en gegeten in de gemeenschappelijke keuken.
Na het eten zijn we buiten in een hele hete jacuzzi gaan zitten die we hard nodig hadden om schoon te weken. Na een half uurtje in het hete water stapten we de koude lucht in en werd het bij ons allebei zwart voor de ogen. Na eventjes gezeten te hebben ging het weer wel en konden we gaan douchen en naar de camper.
In de camper hadden we nu stroom voor onze kachel, dus konden we het lekker warm stoken. Ook wilde we een filmpje gaan kijken op de laptop. Maar helaas werkt de externe harde schijf niet meer op de laptop, dus hopelijk zijn we niet alle duikfilmpjes kwijt. Nou zijn we maar op tijd gaan slapen zodat we fit zijn om te gaan skiën.