Een weekje Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Een weekje Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Een weekje Brisbane

Blijf op de hoogte en volg Koen

27 Augustus 2012 | Australië, Brisbane

Toen ik in Brisbane geland was en met de trein naar het centrum was gereden, stapte ik uit op Roma Street. Ik was al veel vaker op dit station geweest en dit was lekker dicht bij de hostels in Upper Roma Street.

Toen ik aan de andere kant van het station uitstapte, was ik echter in een buurt waar ik nog nooit was geweest en al snel bevond ik me in een, inmiddels donkere, Roma Street Parklands.
In al die tijd dat ik in Brisbane heb gelopen, dacht ik dat dit park alleen uit het gedeelte bestond wat je langs de weg zag wanneer je naar de stad liep. Het echte park was véél groter en mooier dan dat stukje gras, maar na een korte wandeling en een aantal mooie foto’s werd het toch tijd om met mijn redelijk zware tassen naar een hostel te gaan. Na enige tijd had ik een uitgang gevonden, maar was het nog een flink stuk wandelen naar een andere uitgang van het park, wat dichter bij de straat was waar ik heen moest. Uiteindelijk heb ik nog een uur of wat rondgelopen, voor ik bij het hostel incheckte.

De dag erna besloot ik naar een ander hostel te gaan (die avond was daar de gratis BBQ) en omdat het daar zo gezellig was ben ik daar een aantal dagen langer blijven plakken. Ondertussen ben ik, tussen het vrienden maken door, wat informatie gaan verzamelen over dingen die ik de laatste 2 ½ - 3 weken nog kon doen in Australië.
Omdat het bedrijf waarmee Thijs en ik in Cairns hadden gedoken geen sollicitaties via de mail of telefoon beantwoordden, besloot ik te stoppen met werk zoeken en de laatste weken zo veel mogelijk te genieten. Parachutespringen kon ook in de buurt van Brisbane/Byron Bay, maar dat zou ook in Nederland nog kunnen. (Wellicht met een iets minder spectaculair uitzicht.)
Na een bezoekje aan een reisbureau had ik mijn zinnen gezet op een rondreis in Tasmanië. Nadat ik alle prijzen had vergeleken had ik mijn ticket geboekt en toen ik even later mijn stoelen had gekozen (voor 4 vluchten) bleek dat de pagina een time-out had en ik dus niet met zekerheid kon zeggen of ik had geboekt/betaald. ’s Maandags heb ik in de ochtend even met de luchtvaartmaatschappij gebeld om te horen dat mijn ticket inderdaad geboekt was en na dit telefoongesprek mailden ze me gelukkig ook de bevestiging met vluchtgegevens. Daarna heb ik voor de tijd in Tasmanië een camper gehuurd, zodat ik zelf kan beslissen waar ik naartoe ga en hoe lang ik overal blijf.

Deze week in Brisbane was kort maar krachtig. Veel nieuwe mensen leren kennen en dingen geregeld, dus nu op naar het prachtige Tasmanië!

• 05 September 2012 - 07:06

Jeroen:

misschien kom je taz nog wel tegen!

• 05 September 2012 - 07:18

Anke:

Leuk dat brisbane dan ook nog kanten heeft die je niet kende. Veel plezier in tasmanie!

• 07 September 2012 - 11:38

Tante Karin:

Hallo Koen. je hebt groot gelijk dat je die laatste weken alleen nog maar meer gaat genieten.voor je het weet zijn die weken voorbij en ben je weer richting huiswaarts.waar je ook nog wel het een en ander te doen staat. want ik denk zomaar dat werk zoeken hier wel op je lijst komt te staan. maar wat een belevenissen maak je toch mee.lijkt me heerlijk. beter dan 3 weken vakantie in Nederland, hoewel we nu niet over het weer mogen klagen. dat is prima zo.nog even volhouden en dan zal ik blij zijn om je binnenkort weer in levende lijve hier te zien. lieve groetjes van je tantetje. p.s. wil je taz de groetjes doen als je hem tegenkomt in het park