Een lange dag
Door: koenverdaas
Blijf op de hoogte en volg Koen
16 Februari 2012 | Australië, Coopers Shoot
Op woensdag 15 februari moest ik voor de derde keer werken op de Duyfkenschool. En voor de derde keer vertrok ik vanaf een andere plaats, verder weg dan de vorige keer.
Vanaf Coopers Shoot is het zo'n 200 km rijden naar Brisbane. Een reis van zo'n 2 uur als het een beetje mee zit.
Omdat ik eerst overleg had met Marije, daarna een vergadering en vervolgens van half 4 tot 6 les moest geven, moest ik om 11:30u in Brisbane zijn en vertrok ik hier rond kwart voor 10. (Door het tijdsverschil lijkt dit wat aan de late kant, maar ik was ruim op tijd.)
Toen ik eenmaal op de snelweg aan het rijden was vielen me wel een aantal dingen op. Zo heb je natuurlijk de namen van locaties hier in Australië (Het was me al opgevallen dat er bekende namen tussen zaten, kijk zelf maar eens op de kaart of Google Earth/Maps). De eerste parkeer- en slaapplaats langs de snelweg richting Brisbane heet bijvoorbeeld "Sleepy Hollow".
Het volgende wat me opviel had te maken met de 'vluchtstrook' naast de weg. Het zag er tenminste precies hetzelfde uit als de vluchtstroken hier in Nederland, tot ik op een gegeven moment een symbool van een fiets(pad) op die strook zag staan. Ik vond het wel een grappig idee dat daar iemand gestopt was en er een fiets had geverfd, bij wijze van practical joke. Een paar honderd meter verder zag ik echter weer zo'n symbool en het bleek serieus de bedoeling dat je daar met je fiets overheen moest rijden.
Nou moet je eens voorstellen dat je daar fietst, terwijl de auto's en vrachtwagens met zo'n 110 km/uur voorbij razen. Op zich valt dit misschien nog te begrijpen omdat het de enige weg tussen verschillende plaatsen kan zijn. En de auto's die het hardst rijden, rijden toch het verst bij je vandaan...
Maar als je dan bedenkt dat je bij elke invoegstrook, de rijbaan over moet steken waar de auto's ruim 100 km/uur rijden en er als waarschuwing alleen een klein, vierkant, zwart-wit bord staat met de tekst dat hier fietsers over kunnen steken... dan lijkt me dat toch een minder prettig gevoel.
Eenmaal in Brisbane aangekomen had ik nog wat tijd over om wat drinken te kopen en de vergaderplaats op te zoeken. Dat laatste was nog best even lastig, omdat ik wist dat het vlakbij of tegenover The Gabba was, maar omdat dit cricketstadion best groot is, duurt het even voor je alle shops gezien hebt. Na 2 rondjes en een paar keer navragen wist ik dat het precies achter het gebouw zat waar ik op dat moment stond. Als snel kwam Marije daar ook binnen en konden we beginnen met de eerste bespreking. Waar ik Marije mee mocht helpen en welke taken we zouden verdelen.
Vlak na Marije kwam Bianca al binnen, ruim op tijd voor de volgende vergadering met het hele onderwijsteam. Voor deze vergadering hadden we een overvolle agenda. Een punt wat hierop stond was de aankomende Nederlandse Taal en Cultuurdag (NTC) waar nog een thema voor gevonden moest worden. Nog voor ik het zelf had geopperd, zei Bianca dat ze carnaval een goed thema vond. Daar was ik het natuurlijk helemaal mee eens, aangezien de mensen hier ook goed aan verkleedkleren kunnen komen. Nu dus nog wel op zoek naar carnavalsmuziek en versiering, maar dat komt vast goed. (Als je nog een goed (kindvriendelijk!) carnavalsnummer hebt, mag je dit natuurlijk altijd even sturen ;))
Tijdens de lessen stonden er een aantal toetsen gepland. Omdat ik groep 6 en 8 lesgeef en allebei de klassen zowel een controledictee als taaltoets hadden, was dit best even doorwerken in het eerste uurtje.
Om 6 uur zijn de kinderen klaar, kan ik opruimen en neem ik alle methoden mee naar huis. Dan kan ik deze week mooi de hele jaarplanning in orde maken. Eerst nog even tanken om het weer terug naar Byron Bay te redden en uiteindelijk pas na 7 uur op weg terug.
Rond 10 uur kwam ik in Byron Bay aan (Hier is het natuurlijk weer een uur later), waar Matt, Martine, Ben en nog een aantal vrienden in Rails zaten. Daar ben ik even langsgereden en met z'n allen zijn we naar de Buddha bar gegaan, waar er elke woensdagavond live muziek (open podium) is. Hier hebben we wat gedanst, gedronken en naar de muziek geluisterd.
Het was een hele mooie buitenplaats waar tot 11 uur gezongen en opgetreden werd en drie kwartier later ging de bar dicht en zijn we nog even naar een feestje op het strand geweest.
Om 1 uur zijn we weer naar huis gegaan en zat deze mooie, maar lange dag er weer op.
16 Februari 2012 - 06:03
Jeroen:
Hoi Koen, zo te lezen heb je je draai aardig gevonden. Mooie foto die laatste, het toestel werkt weer prima!
Heb je al een idee hoe het zit met je badmeesterschap of werken bij buitensport of duikshop?
Succes. Gr. Jeroen -
16 Februari 2012 - 06:04
Elin:
Hoi ome Koen,
Veel plezier met carnaval vieren met de kindjes daar, ik weet nog niet wat t is, maar ik ga hier maar eens naar al die verklede mensen kijken :) Is het nu 10u later dan bij ons waar je nu zit? En mag je al als strandwacht aan de slag? Xx -
16 Februari 2012 - 11:56
Teske:
Hee koenverdaas, mooi dat het allemaal goed gaat...
Maar ik lees Marije Bianca Martine....
waar blijven de foto's...