Reisverslag van Thijs en Koen – dag 9 - Reisverslag uit Yulara, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Reisverslag van Thijs en Koen – dag 9 - Reisverslag uit Yulara, Australië van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Reisverslag van Thijs en Koen – dag 9

Blijf op de hoogte en volg Koen

27 Juli 2012 | Australië, Yulara

Op onze negende dag samen konden we weer een keer uitslapen tot 8 uur. We hadden de hele dag om een aantal bergen en spleten te bezoeken, maar na wat schuiven hebben we besloten dat het handiger is om een dag later naar “Kings Canyon” te gaan.

We begonnen de dag weer met een open douche, lekker warm tot je de kraan dichtdraait. Na een gebakken eitje en wat brood als ontbijt, hebben we de was verder laten drogen. De onderbroeken en sokken gingen ook naar buiten, want die waren in de camper nog niet veel droger geworden. Helaas viel er door de wind nog wel eens wat van ons ‘drooghek’ af, in het rode zand wat hier overal op de grond ligt. Het is net een gigantische tennisbaan met overal rode gravel (wel zonder lijnen en net) en als daar iets in valt staat er een mooie roodbruine plek op. Vooral als de was nog een beetje nat is natuurlijk.

De bergen die we gingen bekijken staan in het national park / natuurreservaat “Uluru en Kata Tjuta “, genaamd naar de bergen die we gingen bekijken. Bij Uluru hebben we de auto geparkeerd en zijn we een rondje om de berg gaan lopen. Omdat we eerst nog een half uur bij een gids hebben staan luisteren begonnen we pas om 11:37 met ons rondje. Voor deze tocht staat 3 á 4 uur, maar na ruim twee uur hadden wij ons rondje gemaakt, met genoeg stops voor foto’s en filmpjes die jullie nog te goed hebben van ons.
Na het rondje Uluru zijn we ook bij de bergen van Kata Tjuta (the Olgas) gaan kijken. Die liggen er vlakbij, zo’n 45 km verderop. Deze rij bestaat uit 36 bergkoppen die schouder aan schouder liggen. Kata Tjuta betekent heel toepasselijk: ‘many heads’.

Na deze bergen hadden we nog genoeg tijd over om even op een dromedaris te rijden. Een korte stop bij ‘camel tours’ later, waar we allebei een rondje door een soort dressuurbak hadden gemaakt, vervolgden we onze reis met de camper naar Kings Canyon. Vanaf nu zwaaien wij ook naar de tegenliggers.

Tijdens deze rit kwamen we nog een stuk of tien wilde dromedarissen, zes kangoeroes en een kudde paarden tegen die de weg overstaken. Het is heel handig dat er bijna niemand op de weg rijdt, want je kunt nu gewoon even de auto stilzetten om een betere foto te maken.

We hadden niet verwacht dat de benzineprijzen nog verder zouden stijgen, maar hier kost het je $2.51 per liter wanneer je ‘premium unleaded’ tankt. Na het tanken hebben we een rustig plekje opgezocht om te koken en overnachten.

• 28 Juli 2012 - 10:45

Anke:

Haha, leuk rijden op een dromedaris!

• 28 Juli 2012 - 15:24

Anne-marie:

ben echt nieuwsgierig naar de foto's en filmpjes
    groetjes mama

• 28 Juli 2012 - 16:02

Tante Karin:

Hallo Jongens.. ook ik ben na al die verhalen wel erg benieuwd naar de foto's die er bij horen hoor. krijgen we die binnenkort ook te zien?enne kun je niet een paar van die dromedarissen voor de camper zetten, die zijn niet zo duur als de benzine daar is.