Reisverslag van Thijs en Koen – dag 25 - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Reisverslag van Thijs en Koen – dag 25 - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Reisverslag van Thijs en Koen – dag 25

Blijf op de hoogte en volg Koen

12 Augustus 2012 | Nieuw Zeeland, Christchurch

We gingen op zoek naar een activiteit voor vandaag, want we wisten iet wat we nog konden gaan doen. Een aantal dingen hadden we al gevonden in de folders op de camping, namelijk skiën bij een ander skigebied of met dolfijnen gaan zwemmen. Maar het regende, dus we wisten niet of we dit konden gaan doen. Ook was het allebei 90 minuten rijden, dus zijn we eerst op zoek gegaan naar een infopunt. Deze was op het vliegveld, dus zijn we daar gaan informeren. Het skigebied was open, maar het zag er slecht uit op de webcambeelden en met de dolfijnen zwemmen kon pas weer in september. De man raadde ons aan om de binnenstad te gaan bekijken met een bus, om de toestand te zien van de stad na de aardbeving van 2 jaar geleden.

We hebben zijn raad opgevolgd en zijn richting stad gereden. Bij de bibliotheek in het centrum hebben we de camper geparkeerd en hebben daar weer wat verhalen op internet gezet. Vanuit daar zijn we de stad ingelopen, naar het museum waar de bus zou vertrekken. Aangekomen bij het museum waar we al behoorlijk nat geregend en hebben we ons opgewarmd door een rondje te lopen in het museum. Bij de ingang hoefde we niet te betalen maar een donatie van 5 dollar werd wel op prijs gesteld. Dit was het ook wel waard want we hebben veel interessante dingen gezien van de Maori-bevolking en van de aardbeving, en we waren weer een beetje opgedroogd. Hierna hebben we een kaartje gekocht voor de bus en konden we gelijk mee voor een tochtje door het afgesloten gedeelte van het centrum waar de opruimwerkzaamheden van de aardbeving nog bezig zijn. Heel indrukwekkend om halve gebouwen te zien staan en te horen waar hoge gebouwen stonden op de nu lege plekken. Ook kerken en oude scholen zijn niet gespaard gebleven bij de aardbeving, alleen sommige houten gebouwen stonden nog overeind.
Na deze tocht zijn we naar de ‘restart-mall’ gelopen, dit is een nieuw winkelcentrum gemaakt met zeecontainers waar nu de winkels in gehuisvest zijn. Wel raar maar ook wel mooi om te zien. In een van de zeecontainers hebben we wat gedronken en gegeten en zijn hierna weer terug gelopen naar de auto.

Er zou bij een dierenpark nog een voorstelling zijn over de Maori die om 17.30 uur zou beginnen. Hier zijn we snel naar toe gereden en kregen daar te horen dat deze vandaag niet was, maar alleen op een aantal andere dagen in de week. Wel hadden we nog een uur de tijd om het park in te gaan, dus dit hebben we toen maar gedaan. Gewapend met een paraplu gingen we op zoek naar de kiwi, want die hadden we nog niet gezien hier in Nieuw-Zeeland en dat is toch eigenlijk wel een ‘must’. We hebben heel het park gezien, op een klein stukje met boerderijdieren na, en ook hebben we de kiwi’s gevonden. Erg rare vogels die heel de tijd maar een beetje op en neer lopen.

Na het bezoek aan het dierenpark zijn we terug gereden naar de camping waar we afgelopen nacht ook geslapen hebben. Nu waren we wel op tijd om gewoon in te checken bij de receptie en kregen nu een plek toegewezen. We konden weer gebruik maken van de openbare keuken en hebben daar ook ons eten op.
In de camper hebben we al onze verhalen nog bijgewerkt zodat alles is getypt voordat Thijs weer naar huis gaat, want dat is morgen al weer.

• 13 Augustus 2012 - 15:39

Robert: