Reisverslag van Thijs en Koen – dag 26 - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu Reisverslag van Thijs en Koen – dag 26 - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Koen Verdaas - WaarBenJij.nu

Reisverslag van Thijs en Koen – dag 26

Blijf op de hoogte en volg Koen

13 Augustus 2012 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Het enige wat vandaag nog op het programma stond voor Thijs was het ‘Antarctic centre’, spullen pakken en terugvliegen richting Sydney. Voordat we naar Antarctica wilde gaan, gingen we eerst nog naar de McDonald’s om de verhalen op internet te gaan zetten. Helaas deed het free wifi het niet, dus konden we gelijk doorrijden.

Antarctica is een attractiepark/museum over de Zuidpool, waar je ook nog van alles kon doen. Gelukkig was het bijna allemaal binnen waardoor we niet door de regen hoefden te lopen. Het regende namelijk nog steeds vanaf gisterennacht af al. Na wat ruimtes bestudeerd te hebben kregen we te horen dat de sneeuwstorm over vijf minuten zou beginnen. Omdat we al een jas aanhadden hoefden we alleen nog maar rubberen schoenen over onze schoen te doen, zodat de sneeuw waar we in moesten gaan staan mooi wit zou blijven en onze schoenen niet nat zouden worden. In de ruimte waar we in gingen was het acht graden onder nul, en brachten ze de gevoelstemperatuur door middel van koude wind naar min 18 graden. Dit duurde maar eventjes en toen was het tijd om naar buiten te gaan waar een ‘Hagglund’ op ons stond te wachten waarmee we mee mochten rijden. Het is een rupsvoertuig met een aanhanger erachter waar ze een parcours mee gingen rijden, om de Zuidpool na te bootsen. Wij zaten achterin met nog twee families, de gordel goed vast gedaan en ons vasthouden aan de daarvoor hangende lussen aan het dak. Hij reed over grote heuvels (7m hoog), schuin over taluds, over een ravijntje en ook ging hij door het water van een meter diep. Over de openbare weg reed hij weer terug en gingen we verder waar we gebleven waren. We hebben onder andere gezien wat Nieuw-Zeeland allemaal aan het doen is op de Zuidpool en ook zijn we veel te weten gekomen over de pinguïns die er leven. Ook zaten er echte pinguïns die we konden bewonderen en die te eten kregen. Net zoals bij de Efteling was hier een 4D-film te zien, met de 3Dbril op, werden we in de stoel flink door elkaar geschut en nat gesproeid.

Na al dit leuks was het tijd om te gaan eten, helaas deed het internet het nog steeds niet bij de McDonald’s. Na een burgermenu hebben we alle spullen bij elkaar gezocht en zijn naar het vliegveld gelopen. De tas van Thijs woog nog geen 30 kilo, dus nog een paar extra spullen erbij die Koen niet meer nodig had en Thijs kon in gaan checken.
Hij kon gelijk voor al zijn vluchten tegelijk inchecken dus ziet hij z’n tas als het goed is, pas weer terug in Düsseldorf. Na het inchecken kwam de stewardess nog even vragen of Thijs een stoel wilde met extra beenruimte. Dit sloeg hij natuurlijk niet af, en we konden nog even van het hier wel werkende internet gebruik maken . Onze verhalen erop gezet en Thijs kon richting de douane en zijn reis hield hier op. Hij moest alleen nog naar Sydney, Dubai en Düsseldorf vliegen en dan nog met de trein naar huis.

Koen kan verder gaan met camper en hij heeft nog de tijd tot en met 22 augustus wanneer hij de camper in moet leveren en terug naar Brisbane vliegt.

• 13 Augustus 2012 - 08:36

Anne-Marie:

wat een verhalen zeg, vol met zoveel mooie verschillende belevenissen.
    Koen jij nog veel plezier in nieuw zeeland. Ga je nu niet meer naar Cairns?
    Doe voorzichtig en tot gauw. Groetjes mama

• 13 Augustus 2012 - 08:36

Anne-Marie:

wat een verhalen zeg, vol met zoveel mooie verschillende belevenissen.
    Koen jij nog veel plezier in nieuw zeeland. Ga je nu niet meer naar Cairns?
    Doe voorzichtig en tot gauw. Groetjes mama

• 13 Augustus 2012 - 18:20

Ilse:

Hoi Koen,
    Veel plezier nog met het laatste stukje van je reis.
    Slim om je broertje spullen mee te laten slepen.
    Over een paar weken gaan we weer gezellig een pilsje in de maan drinken.
    Dan kun je je avondtuur in levende lijve vertellen.
    Nog even lekker genieten en dan zien we je eind augustus weer.
    Gr. X Ilse

• 13 Augustus 2012 - 22:19

Spap:

Wel apart dat een stewardes komt vragen of je een stoel met extra beenruimte wil.
    Waar had je dat aan verdiend, of zag ze misschien iets in jou?
    Thijs, een goede terugreis en Koen geniet nog even,
    Groeten.